Eerste keus en rustiek parket

Bij Hout Daemen in Oudsbergen kan u terecht voor de verkoop en productie van parketplanken van 100 tot 220 mm breed; 15 of 21 mm dikte.

Kwaliteit: van eerste keus tot rustiek.
Om een kwaliteitsparket te garanderen, worden alle bewerkingen (zagen van planken, kunstmatig drogen, schaven en profileren) in eigen beheer uitgevoerd.

Afwerkingsproducten
Wij bieden afwerkingsproducten van voor parket van Monocoat aan voor binnen en buiten.

Alle parketsoorten aan de beste prijzen. Hout Daemen, een begrip in hout in Limburg.

Nieuw:

Onzichtbare parketolie en parketvernis (Basin) voor het behoud van de natuurlijke kleur en glans van uw parketvloer.

Eiken parket is een product waarin Jos Daemen ook in 2013 groei en toekomst ziet. Hout Daemen biedt ook hier enkele punten van meerwaarde waardoor het bedrijf zich onderscheidt van de rest. Er is vooleerst de behandeling van de eik zelf. De planken liggen eerst 1 jaar in de openlucht om aan te drogen. Daarna gaan ze in de droogkamer waar ze grondig gedroogd worden tot 8 à 9%. Bij de volgende stap worden planken gekalibreerd. Dit is een vorm van voorschaven om rechte stukken te krijgen. Pas daarna wordt de keuze gemaakt van de bovenzijde en wordt definitief fijn geschaafd. Hout Daemen kan de parketplanken nu van tand en groef voorzien en dat ook op de kop.

Een andere bijzondere meerwaarde zijn de afmetingen. Vandaag is het reeds mogelijk om parket te maken op een lengte van 3 meter. De dikte is nota bene 21 mm. Het streefdoel is echter om lange planken van 4.20 m te maken. Dit is voor heel weldra. De kwaliteit is een mengeling van eerste keus en rustiek, maar zuiver eerste keus zal in de toekomst ook kunnen.

En dan tenslotte: de prijs en de levertijd. Hout Daemen heeft altijd toch wel een goede 1000 m² in voorraad. Snel leverbaar dus. De eigen verwerking en droging van eikenhout laat een hoge flexibiliteit toe.

Contacteer Hout Daemen in Oudsbergen voor meer informatie, of kom langs in onze houthandel!