Houtzagerij en houtschaverij

Bij Hout Daemen in Oudsbergen kan iedereen terecht voor de verkoop en productie van:

  • Gedrenkt en/of geschaafd daktimmerhout.

  • Deceuninck dakrand- en gevelbekleding.

  • Tuinhout, plaatmaterialen, isolatie, etc. alsook eiken balken en planken voor diverse toepassingen (poolhouses, bijgebouwen, etc.).

Hout Daemen in Oudsbergen combineert een houtzagerij en houtschaverij met een klassieke houthandel. Sinds een paar jaar hebben we een biomassa installatie die op een ecologische manier het hout droogt en waar ook de verwarming van het bedrijf op draait.

Op deze manier dragen wij ons steentje bij om milieuvriendelijk te ondernemen. De installatie wordt gevoed door de krullen van de schaafmachine. Die komen via een stofafzuiginstallatie terecht in een opslagsilo die de voeding bezorgt van de bio verbrandingsinstallatie.

Alle parketsoorten aan de beste prijzen. Hout Daemen, een begrip in hout in Limburg.

Zagerij en houthandel

Vooraan op het terrein van Hout Daemen nv vinden we de houthandel waar zaakvoerder Jos Daemen een klassiek aanbod presenteert.: planken, balken,… De klemtoon ligt echter niet op de houthandel, maar op de activiteiten van zagerij en schaverij. Daemen koopt vooral Vurenhout uit de Ardennen, Douglas uit Frankrijk en eik.

De hoofdbrok van de omzet wordt gerealiseerd met daktimmerhout. Sinds de aankoop van een nieuwe schaafmachine wordt er bij Hout Daemen nv steeds meer aandacht besteed aan fijne afgewerkte producten. Zaakvoerder Jos Daemen is vol lof over deze machine: “Het is een degelijke machine, loodzwaar maar solide en betrouwbaar. We kunnen er nat hout, vers van de zaagmachine dadelijk mee schaven, plinten maken, afboordingen aanbrengen, tand en groef voorzien.”

Wanneer we de klantengroep van Hout Daemen bekijken, zien we 4 categorieën: houthandelaars, industrie, particulieren en de schrijnwerkers. De particulieren en de schrijnwerkers komen vooral voor daktimmerhout, de industrie vindt in Hout Daemen een partner omdat het bedrijf niet gebonden is aan standaardmaten. Onlangs leverde de firma Hout Daemen balken af met een lengte van 8,50m en een dikte van 30 op 30 cm.

Een absoluut buitenformaat dat moest dienen voor de restauratie van een oud kasteel. De snelle en flexibele service en de onbegrensde zaag- en schaafmogelijkheden hebben heel wat handelaars, schrijnwerkers en particulieren de weg naar het bedrijf doen vinden.

Geschaafde balken

Hout Daemen heeft een eigen schaafmachine waarmee dikke eiken balken op maat geschaafd worden. Die balken worden gebruikt in de industrie, door fabrikanten van eiken bijgebouwen om bvb poolhouses mee te construeren.

Ook voor parketvloer bent u bij ons aan het juiste adres!

Biomassa-installatie Milieuvriendelijk drogen van hout.